Sweden Wants More Sanctions On Russia. ” They Are Gangsters, Says Sweden About Russia, They , Russia Wants Sweden To Join NATO, But Sweden Says NO”

Utöka sanktionerna mot Ryssland

Sverige måste i första hand verka genom EU för att utöka sanktionerna mot Ryssland. Men utrikesminister Margot Wallström bör också kalla till sig Rysslands ambassadör och protestera mot dessa incidenter som hela tiden inträffar i Östersjöområdet säger Allan Widman (FP).

Allan Widman (FP).

Allan Widman (FP).

FOTO: TT

fredagen var ett ryskt signalspaningsflygplan nära en kollision med ett passagerarplan i internationellt luftrum söder om Skåne. Det civila planet rörde sig in i området samtidigt som militärflygplanet plötsligt vek in åt samma håll. Den civila trafikledningen kunde inte uppfatta det ryska planet då det flög med transpondern avslagen.

Allan Widman (FP), ordförande i riksdagens försvarsutskott, påpekar att det enligt de internationella reglerna är möjligt att flyga utan att transpondrarna är påslagna men det är naturligtvis ett tillbud som inte får ske när civilt flyg är inblandat.

– Man måste åtminstone säkra att det civila flyget undantas från dessa avarter som Ryssland ägnar sig åt just nu. Man far fram som ligister och det är tillbud och incidenter nästan varje vecka. Ryssland gör detta som ett led i att öka provokationerna och skapa osäkerhet. Man vill visa att man finns överallt och man vill skrämma Sverige att närma sig Nato, säger Allan Widman.

About narhvalur

Environmentalist, Animal Lover, Birder,Equastrian
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: