Aleksanterin Armeija : Armeijan Organisaatio

World Of Alexander The Great

Roomalainen pronssikopio Aleksanteri Suuren patsaasta. Viittaa mahdollisesti alkuperäiseen veistosryhmään, jonka Aleksanteri tilasi kuvanveistäjältään Lysippokselta kunnioitaakseen 25 Granikoksessa kaatunutta toveriaan. Pystyyn noussutta hevosta tukeva peräsin viittaa Granikosjoen ylitykseen. Roomalainen pronssikopio Aleksanteri Suuren patsaasta. Viittaa mahdollisesti alkuperäiseen veistosryhmään, jonka Aleksanteri tilasi kuvanveistäjältään Lysippokselta kunnioitaakseen 25 Granikoksessa kaatunutta toveriaan. Pystyyn noussutta hevosta tukeva peräsin viittaa Granikosjoen ylitykseen.

Aleksanterin armeijaa johti hovi, joka matkusti aina Aleksanterin mukana. Hovi muodostui noin sadasta hovimiehestä, joista käytettiin nimitystä “henkilökohtaiset toverit”. Hellenistisenä aikana oli tapana, että kuningas antoi hovimiehilleen purppuranpunaiset viitat merkiksi heidän asemastaan. Tämä käytäntö on luotu jo Aleksanterin hallintokaudella. Aleksanteri pukeutui taisteluissa joskus koristeelliseen pukuun mutta yleensä hänellä oli tapana käyttää toveriratsuväen upseerin univormua.Ns. Aleksanteri mosaiikissa näemme hänet pukeutuneena sellaiseen, mutta hänellä on henkilökohtaisen toverin kultareunuksinen purppuranpunainen viitta, eikä tavallista joukko-osastoviittaa.

Aleksanteri johti joukkojaan kuninkaallisesta teltasta, joka oli erittäin vaikuttava ja jossa oli sotaneuvostoa varten oma osasto mikä mahdollisesti oli erillään teltan pääosasta. Teltassa oli myös aula, jonka ohi kukaan ei voinut kulkea ohittamatta kuninkaallisista hovimiestä Kharesta ja asevarasto, joka mahdollisesti sijaitsi erillään pääteltasta. Aleksanterin asunto sijaitsi aulan takana. Teltan pystyttämistä varten oli…

View original post 425 more words

About narhvalur

Environmentalist, Animal Lover, Birder,Equastrian
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s