Polisanmälan: Skoterhets Mot Junselevargen ( Famous Wolf Claimed To lllegally Hunted By Scoter In Sweden)

junselevargenEn person har anmält otillåten jakt på den riksbekanta Junselevargen, rapporterar allehanda.se.

Skoterjakten skulle ha skett för att ringa in vargarna och underlätta jakt i samband med att Naturvårdsverket fattade sitt beslut om skyddsjakt.

Men Förvaltningsrätten stoppade en kort tid därefter Naturvårdsverkets beslut.

Polisen säger att det inte finns några belägg för att det verkligen inträffat något brott, men att det kan vara brottsligt att ”hetsa en varg med skoter”.

http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.548407/polisanmalan–skoterhets-mot-junselevarg

About narhvalur

Environmentalist, Animal Lover, Birder,Equastrian
This entry was posted in Hunting and tagged . Bookmark the permalink.

20 Responses to Polisanmälan: Skoterhets Mot Junselevargen ( Famous Wolf Claimed To lllegally Hunted By Scoter In Sweden)

 1. Fy fan, vad ruttet!! Månntro de var snabba ute, måste ha varit ganska säkra på att få rätt i Naturvårdsverket… Skönt att se att EU inte ger med sig!! =)

 2. narhvalur says:

  Det är verkligen en avskyvärd metod att hetsa vargar och andra rovdjur som vissa rovdjurshataren gör med dom mest grymma metoder. Håller tummarna för Junselevargen och SNF, WWF och Svenska Rovdjursföreningen gör ett bra jobb.

  Tack för rebloggen! 🙂
  Ha en bra dag!

 3. Ja till alla det du säger och tummen ner till alla s.k. lösningar regeringen och Naturvårdsverket hittills kommit upp med. Självklart vill vi ha en livskraftig stam i Sverige men inte via de metoder de kommit fram till. Junselehonan har ju bevisligen bestämt sig för var hon vill ha sitt revir.oavsett hur många gånger de försökt flytta henne och oavsett hur många av hennes partners de skjuter, så stannar hon kvar. Samerna blir av med djur, javisst, men de får kompensation för dem – till skillnad från Junselevargen. Tack för att du bloggar om något så viktigt – trots att gemene man gärna både spottar och svär. Stå på dig!!
  Ha du också en riktigt bra dag! =)

 4. narhvalur says:

  Angående utsättning av vargvalpar från djurparker håller jag med dig som gammal viltrehabiliterare.
  Dödligheten för såna djur är enormt hög. Jag motsätter mig därför mycket till att folk plockar upp djurungar och lämnar dom till viltrehabiliterare.
  Enligt dr Luke Hunter är det dömt att misslyckas med sådana djur, de har helt enkelt inte förmågan att överleva i det vilda.
  Det är därför jag skrivit mycket negativt om dessa rehabiliteringshem, där dom tar hand om djurungar som är dömda till en nästan säker död. Jag har påpekat detta och tyvärr så har många blivit jättearga på mig !

 5. Tycker folk som reagerar som du säger ser det hela väldigt kortsiktigt och är totalt utan verklighetsförankring! Även en helt vanlig person, som jag själv, inser det omöjliga i att få djur från sådana uppfödningsprogram som t ex djurparker att överleva i det vilda. En snarlik jämförelse är när aktivister släpper ut alla minkar från en minkfarm – de gör inte djuren någon tjänst för tyvärr dör majoriteten av dem. Det är ungefär lika naivt att tro att djurparksuppfödda vargvalpar skulle överleva i det vilda.

 6. narhvalur says:

  Jag jobbade som viltrehabiliterare på Nordens Viltrehabilitering och Djurens Ö. Tror knappast en enda djur eller fågleunge som dom rehabiliterade överlevde i det vilda. Skulle ta hand om en talgoxunge åt Lili Päivärinta som folk hade kidnappat, det första som hände var att en skata dödade den , eftersom den inte hade haft någon mamma som lärde den var faror var.
  Såg filmen Djurens Hjältar, där dom släppte ut en kidnappad säl , som var handuppfödd, den går en säker död till mötes , pga att den inte lärt sig jaga och att den var skild från sin flock.

 7. narhvalur says:

  Det där med att släppa ut minkar är en av dom mest idiotiska saker som görs! Minkarna dör, och dom som överlever är amerikanska minkar som inte tillhör den svenska faunan och är sk invasiva arter. Dom gör mycket skada för fåglarna.

 8. Ja! Det avsnittet såg jag också och hade bara några dagar tidigare sett en dokumentär från en amerikansk marine mammal rescue facility där djuren inte hade någon mänsklig kontakt utom i absoluta nödfall. Det var sälar som inte blev matade av människor, där de istället hade kommit på smarta lösningar där djuren inte förknippade människor med maten de fick. De hade t o m konstruerat en typ vattenkanon de kunde släppa foderfisken i som gjorde att sälarna fick jaga ifatt sin mat och därmed lärde sig jaga. Det var sälar som klarade sig när de slutligen släpptes i havet igen. Allt det tänkte jag på när jag såg avsnittet med den svenska sälungen. Tråkigt… de kanske menar väl men gör så fruktansvärt fel.

 9. narhvalur says:

  Jag är säker på att dom menar väl men när det gäller viltrehabilitering så ligger Sverige långt efter.

 10. Precis min åsikt! Vi tycker lika om mycket men tyvärr har jag inte alls din djurerfarenhet, men jag förstår mig på hundar så gott det går. Har två fina blandraser här hemma.

 11. narhvalur says:

  Saknar min hund, som dog för några år sedan. En irländare, fantasktigt lydig som trots att han var fågelhund så jagade han inte. Så det var inga problem att ta med honom i naturen. Nu kompenserar jag hunden med fågelskådning och dylikt. Har också ganska mycket annat vilt på tomten som är kul att fotografera och som roar mig.

 12. Kul att höra! Du måste ha en riktigt bra kamera för dina bilder är alltid av hög kvalitet. Hoppas du får en skön helg!

 13. narhvalur says:

  :))))

 14. narhvalur says:

  Ha en bra weekend, själv skall jag ut till Rialatrakten imorgon. Tyvärr är vargarna där illegalt skjutna!

 15. Gör ett bra reportage och lycka till!!
  Mvh Carina

 16. narhvalur says:

  Vargarna är skjutna överhörde detta av jägarna hos min tandläkare men det finns en björn!

  Ha det bra! Ann

 17. Usch och fy vad de gör me vargstammen och inte bara här utan i Nordamerika också. Hoppas åtminstone björnen hinner undan!
  Ha en trevlig helg! Carina

 18. narhvalur says:

  Förstår inte detta rovdjurshat! Rovdjuren tar inte alls lika många djur som trafiken etc.
  Som jag har förstått så är konflikten också mellan landsbygdsbefolkningen kontra staden.
  Landsbygdsbefolkningen avskyr miljöorganisationer. Som en jägare sa till mig, jag avskyr inte vargar , jag avskyr föreningarna och småtjejerna som kommer och bestämmer över mig och mina djur! LOL!
  Mötte dock en hantverkare som också var jägare och han hade inget emot vargar och sa att det är en myt att vargar är farliga, så det finns ganska normala jägare också, fast själva principen med jakt inte är så kul att döda för nöjes skull.

  Ha det bra! Ann

 19. Skönt att det finns för och emot-talare i bägge läger. Jag har själv läst om en fårbonde som bodde i s.k. riskzon med sina djur – han sa som du – vargar är mer rädda för oss än vad vi är för dem!

  Sköt om dig! Carina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s